• Thu. Feb 29th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

12 December 2023 Current Affairs12 December 2023 Current Affairs

Current Affairs

12 December 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 12 December 2023

Ques 1. In which wax museum has the wax statue of Bharat Ratna ‘Bhimrao Ambedkar’ been installed?
Ans. Jaipur

Ques 2. As mentioned in the article, what is the name of the project launched by the Kozhikode district administration to clean the coastal areas?
Ans. Suchitva Theeram

Ques 3. Who has inaugurated the Uttarakhand Global Investors Summit?
Ans. Narendra Modi

Ques 4. By what name has the book based on the compilation of Prime Minister Narendra Modi’s speeches about the country’s Constitution been recently launched by the Publications Department?
Ans. Samaveda of New India (Naye Bharat Ka Samaveda)

Ques 5. Where was the Organic Fruit Festival organized?
Ans. Jawahar Kala Kendra, Jaipur

Ques 6. Who has got the top position in the ATP rankings at the end of the year 2023?
Ans. Novak Djokovic

Ques 7. ‘Hanukkah festival’ is celebrated by the followers of which religion?
Ans. Jew

Ques 8. According to the 2023 World Malaria Report, what percentage of malaria cases in the WHO South-East Asia region were in India in 2022?
Ans. 66%

Ques 9. Which of the following countries recently withdrew from China’s ‘Belt and Road Initiative’ (BRI) project?
Ans. Italy

Ques 10. In which countries will the joint military exercise “Yudh Abhyas 23” be held?
Ans. India – USA

Ques 11. Which is the host country of the 27th International Investment Conference-2023?
Ans. India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *