12 April 2024 Current Affairs

0
14
12 April 2024 Current Affairs
12 April 2024 Current Affairs

Current Affairs

12 April 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 12 April 2024 

Ques 1. Who has become the player who has scored the most centuries in IPL?
Ans. Virat Kohli

Ques 2. Who has resigned from the post of Managing Director and CEO of Paytm Payments Bank?
Ans. Surinder Chawla

Ques 3. RBI has imposed a fine of Rs 55 lakh on which bank?
Ans. Indian Bank

Ques 4. The 31st foundation day of which state’s largest cultural platform was celebrated?
Ans. Jawahar Kala Kendra, Jaipur

Ques 5. Which country has changed its employment visa program?
Ans. New Zealand

Ques 6. Who wrote the book “Planning for India’s Urbanization”?
Ans. Vidyadhar K. gate

Ques 7. In which state will Food Conclave 2023 be organized?
Ans. Telangana

Ques 8. Who has won two bronze medals in the 23rd National Para Swimming Championship 2023-24 held in Gwalior, Madhya Pradesh?
Ans. Bhairaram Meghwal

Ques 9. Which country’s John Tinniswood has been declared the world’s oldest living person?
Ans. britain

Ques 10. According to Jal Jeevan Mission, which district is on top in providing tap water to people’s homes?
Ans. Nilgiri, Tamil Nadu

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here