12 April 2022 Current Affairs

0
95

Current Affairs

12 April 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 12 April 2022 

Ques 1. Reserve Bank of India has recently imposed a fine of Rs 93 lakh on IDBI Bank which bank?
Ans. axis bank

Ques 2. John Jaritsky has died, who was he?
Ans. film producer

Ques 3. When is World Homeopathy Day celebrated?
Ans. 10th April

Ques 4. Who has been elected as the new chairman of ‘NABH’?
Ans. Mahesh Verma

Ques 5. As per RBI’s Monetary Policy April 2022, what is the real Gross Domestic Product (GDP) growth forecast for 2022-23?
Ans. 7.2%

Ques 6. Who has inaugurated the Scientific Conference on Homeopathy: People’s Choice for Wellness?
Ans. Union Minister of AYUSH, Sarvadanand Sonewal

Ques 7. On which day ‘Sarhul Parv’ was celebrated in the state of Jharkhand?
Ans. 04 April 2022

Ques 8. Which institute has recently launched the ‘Opportunity’ scheme?
Ans. AIRPORTS AUTHORITY OF INDIA

Ques 9. When is ‘World Health Day celebrated?
Ans. 07 April

Ques 10. Where has the 20th meeting of the National Tiger Conservation Authority been held, chaired by Union Minister Bhupendra Yadav?
Ans. Pakke Tiger Reserve, in Arunachal Pradesh

Ques 11. Tata AIA has tied up with whom to provide life insurance cover?
Ans. CSC

Ques 12. Alexander Vucic became the President of which country for the second time?
Ans. Serbia

Ques 13. Which railway zone has launched the One Station One Product initiative?
Ans. South-Central Railway

Ques 14. The photograph of which photographer “Kamloops Residential School” has won the World Press Photo of the Year 2022 award?
Ans. amber bracken

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, CA, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here