11 February 2022 Current Affairs

0
214
11 February 2022 Current Affairs
11 February 2022 Current Affairs

Current Affairs

11 February 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 11 February 2022 

Ques 1. Under what name has the West Bengal government announced the launch of open room classrooms for pre-primary and primary students?
Ans. Parya Shikshaalaya.

Ques 2. Which skier from India has led the Indian contingent in the opening magnificence of the Winter Olympics recently?
Ans. Mo. Aarif khan

Ques 3. Enforcement Directorate (ED) has seized how many crore rupees of PC Financial Services are owned by Chinese national Zhou Wahui under Foreign Exchange Management (FEMA)?
Ans. Rs 288 crore.

Ques 4. Which kingdom government has announced the Lata Mangeshkar Reward?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 5. External Affairs Minister S Jaishankar is visiting which countries for six days from today?
Ans. Australia and Philippines.

Ques 6. When will NASA retire the International Space Station?
Ans. 2031

Ques 7. Which actor has appoint by the digital healthcare platform MediBuddy as its brand ambassador?
Ans. Amitabh Bachchan.

Ques 8. R Rajamohan has passed away who was he?
Ans. astronomer

Ques 9. Who has been appointed as the new Secretary of Agriculture and Farmers Welfare Department, replacing Sanjay Agarwal?
Ans. Manoj Ahuja.

Ques 10. Who has launched the nationwide ‘AAHT Operation’ to curb human trafficked?
Ans. RPF

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here