10 February 2022 Current Affairs

0
367
10 February 2022 Current Affairs
10 February 2022 Current Affairs

Current Affairs

10 February 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 10 February 2022 

Ques 1. The actor who played Bhima in Mahabharata has passed away, what is his real name.
Ans. Praveen Kumar Sobti

Ques 2. On which day ‘Safer Internet Day is observed?
Ans. 08 February.

Ques 3. Since when is the Reserve Bank of India celebrating Financial Literacy Week?
Ans. 14 – 18 February 2022

Ques 4. Which skier from India has led the Indian contingent in the opening ceremony of the Winter Olympics?
Ans. Mohd Arif Khan

Ques 5. Which scheme has been extended by the central government till March 2026?
Ans. Pradhan Mantri Kisan Sampada Yojana

Ques 6. Which kingdom government has announced the Lata Mangeshkar Award?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 7. Which company has partnered with Microsoft to launch Microsoft Cloud?
Answer: Sonata Software

Ques 8. Where is the Ratha Saptami festival celebrated?
Ans. Andhra Pradesh

Ques 9. To whom has the state of Kerala signed an agreement to develop clean energy technology?
Ans. With Social Alpha

Ques 10. Who has been made the brand ambassador of Bata India?
Ans. Disha Patani

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here