• Thu. Feb 29th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

10 August 2023 Current Affairs10 August 2023 Current Affairs

Current Affairs

10 August 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 10 August 2023 

Ques 1. India has provided financial assistance of Rs 45 crore to which country for ‘Unique Digital Identity Project’?
Ans. Sri Lanka

Ques 2. By how many days has the central government deferred the ban on the import of ‘digital equipment’?
Ans. October 31

Ques 3. In which country will Prime Minister Narendra Modi attend the BRICS summit?
Ans. South Africa

Ques 4. Who has been appointed as the new Chief Financial Officer of Tesla in August 2023?
Ans. Vaibhav Taneja

Ques 5. Who has been appointed as the first woman Director General of the Council of Scientific and Industrial Research?
Ans. Nallathambi Kalaiselvi

Ques 6. Who has been given the 22nd Marwar Ratna Award by the Mehrangarh Museum Trust?
Ans. Pt. Hariprasad Chaurasia

Ques 7. Which state government will set up animal birth control centers in all municipal corporations?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 8. In which state ‘Read the Constitution and Live’ campaign has been started?
Ans. Rajasthan

Ques 9. Where has the ‘Ukraine Peace Talks’ been organized?
Ans. Saudi Arabia

Ques 10. What is the new proposed name of Handicrafts and Handloom Corporation?
Ans. Snowcraft

Ques 11. Who has won the Miss Rajasthan-2023 title?
Ans. Vaishnavi Sharma

Ques 12. Which state government will expand the ‘Vassipu Iyakkam’ project?
Ans. Tamil Nadu

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 09 August 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *