10 July 2022 Current Affairs

0
55
10 July 2022 Current Affairs
10 July 2022 Current Affairs

Current Affairs

10 July 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 10 July 2022 

Ques 1. By whom has the State Ranking Index for the National Food Security Act been released recently?
Ans. Central government

Ques 2. Who has been selected as Sherpa of G20 in 2022?
Ans. Amitabh Kant

Ques 3. Who has launched Cyber ​​Vault Edge Insurance Plan?
Ans. SBI General Insurance

Ques 4. India and which nation have exchanged the list of prisoners and fishermen in their captivity?
Ans. Pakistan

Ques 5. Prime Minister Narendra Modi has unveiled a 30 feet tall statue of freedom fighter Alluri Sitarama Raju at Bhimavaram in the East Godavari district of which state?
Ans. Andra Pradesh

Ques 6. Who has launched the Startup School India initiative?
Ans. Google

Ques 7. Who has received the prestigious Shiromani Award?
Ans. Michelle Poonawalla

Ques 8. MoU for Defense Salary Package Scheme has been extended between which bank and Indian Air Force?
Ans. state bank of India

Ques 9. How much has CRISIL estimated India’s GDP growth in the financial year 2023?
Ans. 7.3%

Ques 10. Who has topped QS’s ‘Best Student Cities Index 2023’?
Ans. Londo

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, CA,  current affairs recent.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here