10 April 2024 Current Affairs

0
13
10 April 2024 Current Affairs
10 April 2024 Current Affairs

Current Affairs

10 April 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 10 April 2024 

Ques 1. ‘Peter Pellegrini’ has won the presidential election of which country?
Ans. Slovakia

Ques 2. The President launched India’s first domestic CAR T-cell therapy for the treatment of which disease, calling it a ‘new hope’?
Ans. Cancer

Ques 3. According to EIU report, which is the best place in the world to do business?
Ans. Singapore

Ques 4. Where has ‘Apricot Blossom Festival 2024’ started?
Ans. Ladakh

Ques 5. In which states is Ugadi celebrated as New Year’s Day?
Ans. Andhra Pradesh, Telangana and Karnataka

Ques 6. Where will the maritime cooperation activity of the defense forces of America, Japan, Australia and Philippines be held?
Ans. south china sea

Ques 7. Where has the coastal security exercise Sagar Kavach been conducted?
Ans. Lakshadweep

Ques 8. Which state government has assessed ‘GLOF risks’ in the Himalayas?
Ans. Uttarakhand

Ques 9. Which community celebrates Cheti Chand as its New Year?
Ans. Sindhi

Ques 10. What is the first tri-service planning conference organized by the Defense Ministry called?
Ans. change thinking

Ques 11. Who has been appointed chairman of the committee related to protection of forests in Delhi?
Ans. J. Najmi Waziri

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here