1 February 2022 Current Affairs

0
290
1 February 2022 Current Affairs
1 February 2022 Current Affairs

Current Affairs

1 February 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 1 February 2022

Ques 1. When is World Neglected Tropical Disease Day observed?
Ans. 30 January

Ques 2. Who has won the Australian Open 2022 title?
Ans. Ashley Barty

Ques 3. Which medal has been won by India by defeating China in the Women’s Asia Hockey Cup 2022?
Ans. Bronze medal

Ques 4. Who has got Rs 7309 crore for reforms in the power sector?
Ans. Rajasthan, Andhra Pradesh

Ques 5. Researchers from which IIT have developed AI-powered technology to diagnose Covid?
Ans. IIT Jodhpur

Ques 6. Who is the writer of the recently launched book Fearless Governance?
Ans. Kiran Bedi

Ques 7. India and the Philippines have signed an agreement of how many million dollars for the sale of BrahMos missile?
Ans. 375

Ques 8. Which state has the highest number of Scheduled Caste entrepreneurs?
Ans. Maharashtra

Ques 9. The central government has decided to convert how many villages into villages of excellence?
Ans. 150

Ques 10. Who has organized the joint maritime exercise Paschim Lehar XPL – 2022?
Ans. Indian Navy

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here