09 September 2021 Current Affairs

0
26
09 September 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

09 September 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 09 September 2021 

Ques 1. Suhas Lalinakere Yathiraj of which city has become the first IAS officer to win the Paralympic medal?
Ans. Noida

Ques 2. NITI Aayog and which university has signed a letter of intent to encourage cooperation in the field of agriculture?
Ans. Gujarat University

Ques 3. The fourth edition of the bilateral exercise “Ausindex” has started amid the Indian Navy and which army?
Ans. Royal Australian Navy

Ques 4. Which country has become the first country in the world to give the corona vaccine to 2-year-old children, leaving behind countries like America, China, and Russia?
Ans. Cuba

Ques 5. According to the survey of The Morning Consult, who has been ranked first in the list of most popular leaders in the world?
Ans. Narendra Modi

Ques 6. In which state of India, the country’s first Dugong Conservation Reserve has been announcing to be established?
Ans. Tamil Nadu

Ques 7. Which day is celebrated whole the world on 8th September?
Ans. World Literacy Day, World Physiotherapy Day

Ques 8. India’s first satellite and ballistic missile tracking ship to be commissioned from Visakhapatnam?
Ans. Pole

Ques 9. Which country’s Prime Minister Yoshihide Suga has announced to resign from his post?
Ans. Japan

Ques 10. “Clean Air for Blue Skies” International Day was celebrated on which date?
Ans. 07 September

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here