• Tue. Feb 27th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

09 February 2024 Current Affairs09 February 2024 Current Affairs

Current Affairs

09 February 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 09 February 2024

Ques 1. Who has won the Greco-Roman title in the 87 kg category in the ‘National Wrestling Championship 2024’?
Ans. Sunil Kumar

Ques 2. Which city of Uttar Pradesh received the Centre’s Jal Yodha Award for its efforts in waste water treatment and re-use?
Ans. Noida

Ques 3. What is the name of India’s first female robot to fly in space?
Ans. vyommintra

Ques 4. Where was the 10th century Kadamba inscription found?
Ans. Goa

Ques 5. ‘Ahmed Awad bin Mubarak’ has become the new Prime Minister of which country?
Ans. Yemen

Ques 6. Where is Bapu Tower dedicated to Mahatma Gandhi located in Bihar?
Ans. Patna

Ques 7. Which has become the first EU nation to offer digital visa?
Ans. France

Ques 8. Which country’s Levotbi volcano has erupted?
Ans. Indonesia

Ques 9. Which state government has appointed Rajendra Prasad Gupta as Advocate General?
Ans. Rajasthan

Ques 10. Which country’s President Hage Geingob has passed away?
Ans. namibia

Ques 11. The government of which country has declared 22 January as Ayodhya Ram Day?
Ans. Canada

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *