09 February 2022 Current Affairs

0
337
09 February 2022 Current Affairs
09 February 2022 Current Affairs

Current Affairs

09 February 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 09 February 2022 

Ques 1. Recently, who has become the first country in the world to implement the COVID 19 DNA vaccine in February 2022?
Ans. North India

Ques 2. Who has become the first woman Vice-Chancellor of JNU?
Ans. Shantisree Dhulipudi Pandit

Ques 3. Who has been chosen as the brand ambassador of Uttarakhand state?
Ans. Akshay Kumar

Ques 4. Which kingdom topped in India Press Freedom Report 2021?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 5. Which country did China beat 3-2 to win the February 2022 AFC Women’s Asian Cup title?
Ans. North-South Korea

Ques 6. Suranga Lakmal has announced retirement, he was the fast bowler of which country.
Ans. Sri Lanka

Ques 7. Who has become the first woman Vice-Chancellor of Jawaharlal Nehru University, Delhi?
Ans. Shantisree Dhulipudi Pandit

Ques 8. What is the name of the winning country in the Africa Cup of Nations?
Ans. Senegal

Ques 9. Which is the first cricket team to play the 1000th ODI International cricket match in February 2022?
Ans. North India

Ques 10. Who has become the new director of Vikram Sarabhai Space Center?
Ans. Dr. Unnikrishnan Nair

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here