09 April 2024 Current Affairs

0
21
09 April 2024 Current Affairs
09 April 2024 Current Affairs

Current Affairs

09 April 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 09 April 2024 

Ques 1. By what percentage has the state government increased the honorarium of District Head, Pradhan and Sarpanch?
Ans. 10 percent

Ques 2. Which medal has Maya Chawat of Udaipur won in doubles in the 46th National Masters Badminton Championship held in Panchkula?
Ans. Gold medal

Ques 3. By-elections will be held on which assembly seat of the state on April 26, 2024?
Ans. Bagidaura, Banswara

Ques 4. Which player has won the gold medal in the 164th Indian Open Competition Shotgun 2024 held in Bathinda, Punjab?
Ans. Mahipal Singh

Ques 5. Who has been appointed as the MD and CEO of ‘Bank of Maharashtra’?
Ans. Nidhu Saxena

Ques 6. Who was honored with the Lifetime Achievement Award at the Hotel Investment Summit-South Asia (HICSA) 2024?
Ans. Kapil Bhatia

Ques 7. Who has taken oath as the Judicial Member of Lokpal of India?
Ans. Ritu Raj

Ques 8. When can taxpayers file their Income Tax Returns (ITR) for assessment year 2024-25 as per the Central Board of Direct Taxes (CBDT)?
Ans. April 1, 2024

Ques 9. According to UNESCAP report, daily working hours in India are expected to be reduced by how many hours due to heat stress in 2030?
Ans. 5.8%

Ques 10. Who is the Chief of Defense Staff of India?
Ans. Anil Chauhan

Ques 11. Who has been appointed as the 8th Executive Secretary of the Convention on Biological Diversity in April 2024?
Ans. Astrid Shoemaker

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here