09 April 2023 Current Affairs

0
138
09 April 2023 Current Affairs
09 April 2023 Current Affairs

Current Affairs

09 April 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 09 April 2023 

Ques 1. Under which department, the state government has approved the formation of ‘Directorate of Revenue Intelligence and Economic Offenses’?
Ans. Finance (Revenue) Department

Ques 2. Which state of India has achieved the leading (first) position in the production of coarse cereals in 2023?
Ans. Rajasthan

Ques 3. How much loan amount has been sanctioned under Standup India?
Ans. 40,700 crores

Ques 4. When is the International Day of Sports for Development and Peace observed recently?
Ans. 6 April

Ques 5. Which state government has notified 10% EWS quota in education and employment?
Ans. Karnataka

Ques 6. ‘Balaji Sun Temple’ located on the banks of Pahuj river, M.P. In which district is Unnao located?
Ans. Datia

Ques 7. Who will be appointed at the police stations to know the status of missing children and crimes against them in the state?
Ans. Para Legal Volunteer

Ques 8. Which revolutionary was hanged on 8 April 1857?
Ans. To Mangal Pandey

Ques 9. Who has been appointed as the MD & CEO by Honda Motor recently?
Ans. Tsutsumu Otani

Ques 10. Which kingdom government has distributed Rs 64 crore as special incentive to tea gardens?
Ans. Assam

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here