08 May 2022 Current Affairs

0
186
08 May 2022 Current Affairs
08 May 2022 Current Affairs

Current Affairs

08 May 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 08 May 2022 

Ques 1. By which year has the United Nations recently launched the Clean Energy Action Plan for All?
Ans. 2030 year

Ques 2. Which state’s polymer park has been denied environmental clearance by NGT?
Ans. Tamil Nadu

Ques 3. Which state government has started B. R. Ambedkar’s birth anniversary declared as ‘Equality Day’?
Ans. Tamil Nadu

Ques 4. What is the new (TFR) Total Fertility Rate in India as per the (NFHS-5) National Family Health Survey?
Ans. 2.0

Ques 5. In which state’s Dima Hasao district, several megalithic stone pots have been found?
Ans. Assam

Ques 6. Who is the head of the Delimitation Commission which redraws the electoral map of Jammu and Kashmir?
Ans. Justice Ranjana Prakash Desai

Ques 7. On which river are the ruins of the Vijayanagara Empire situated?
Ans. Krishna

Ques 8. Cynthia Rosenzweig seen in the news is the recipient of which prestigious award?
Ans. world food award

Ques 9. El Nino is related to-
Ans. Climate

Ques 10. Who will captain the hockey team in the 12th Hockey India National Senior Women’s Hockey Championship?
Ans. Navpreet Kaur

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, C current affairs latest, Current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, CA, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here