08 March 2022 Current Affairs

0
178
08 March 2022 Current Affairs
08 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

08 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 08 March 2022 

Ques 1. Which space agency has started the development of the Europa Clipper spacecraft?
Ans. NASA

Ques 2. State Bank of India has appointed the former CEO of which bank Nitin Chugh as the Deputy Managing Director to run the digital banking operations.
Ans. Ujjivan Small Finance Bank

Ques 3. Which kingdom government has constituted a panel to restore the old pension scheme?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 4. When is Jan Aushadhi Day celebrated?
Ans. 07 March 2022

Ques 5. The Government of India has recently signed a host country agreement with whom to set up an innovation hub?
Ans. International Telecommunication Union

Ques 6. Who has inaugurated the 2nd edition of the Roorkee Water Conclave?
Ans. Gajendra Singh Shekhawat

Ques 7. Which country’s former cricketer Rod Marsh has passed away.
Ans. Australia

Ques 8. Which awardee Alan Ladd Jr passed away recently at the age of 84?
Ans. Oscar

Ques 9. Who has launched FG Dog Health Cover Insurance?
Ans. Future Generali India Insurance

Ques 10. Who among the following has been honored with the ‘Special Jury Award’ at the 9th edition of the FICCI Water Awards?
Ans. National Mission for Clean Ganga

Ques 11. Who has inaugurated the Study in India Meet 2022 held in Dhaka Bangladesh?
Ans. Dr. Dipu Moni and High Commissioner of India Vikram Doraiswamy

Ques 12. In which country is the 2022 ICC Women’s Cricket World Cup being held?
Ans. New Zealand

Ques 13. Under which initiative the Donate-a-Pension program has been started?
Answer: Prime Minister Shram Yogi Maan-Dhan-Yojana

Ques 14. Which airline has partnered with Switzerland-based solar fuel start-up, Sinhelian SA and is set to become the first airline in the world to use solar aviation fuel?
Swiss International Air Lines AG

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs in English

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here