07 March 2022 Current Affairs

0
219
07 March 2022 Current Affairs
07 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

07 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 07 March 2022 

Ques 1. Which edition of ICC Women’s Cricket World Cup has recently started in New Zealand?
Ans. 12th Edition

Ques 2. Where is the Indian Army organizing a three-day winter festival?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 3. What is the theme of World Hearing Day 2022?
Ans. Listen carefully to listen for a lifetime

Ques 4. Recently Hindustan Petroleum Corporation Limited and who has signed MoU for green energy goals?
Ans. Solar Energy Corporation of India Limited

Ques 5. Which domestic card payment network has been made the official partner for Tata IPL 2022?
Ans. Rupee

Ques 6. According to the National Statistical Office (NSO), India’s economic growth slowed down to what percent in the third quarter of 2021-22?
Ans. 5.4

Ques 7. Which country has been recently included in the gray list by the Financial Action Task Force?
Ans. United Arab Emirates

Ques 8. Which team has won the Pro Kabaddi League Season 8 title?
Ans. Dabang Delhi

Ques 9. What is the purpose of the ‘Jan Aushadhi Bal Mitra Programme’?
Ans. Provide subsidized medicines to children

Ques 10. Police of which state will get training in AI data analytics?
Ans. Kerala

Ques 11. Who has been appointed as the new CEO of airline company Jet Airways?
Ans. Sanjeev Kapoor

Ques 12. Where is the Hearth Festival celebrated?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 13. Where has the Study in India Meet 2022 been inaugurated?
Ans. Dhaka

Ques 14. In which state will Hollongi get a greenfield airport?
Ans. Andhra Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here