08 June 2024 Current Affairs

0
37
08 June 2024 Current Affairs
08 June 2024 Current Affairs

Current Affairs

08 June 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 08 June 2024 

Ques 1. Who has launched the ‘Ek Ped Maa Ke Naam’ campaign on World Environment Day?
Ans. Narendra Modi

Ques 2. How many million voters have voted in the recently concluded Lok Sabha elections?
Ans. 642

Ques 3. Which Municipal Corporation will create a ‘Green Zone’ using Japan’s Miyawaki method?
Ans. Jaipur Municipal Corporation (Heritage)

Ques 4. Where has the two-day ‘Annual Policy Dialogue Camp’ of NCC been organized?
Ans. New Delhi

Ques 5. Claudia Sheinbaum has become the first woman President of which country?
Ans. Mexico

Ques 6. Which festival has been organized in Melbourne, Australia?
Ans. Gangaur Festival

Ques 7. Which ministry has signed MoUs with four banks to open Sparsh Seva Kendras in 1,128 branches across the country?
Ans. Ministry of Defense

Ques 8. Which country’s court has banned the commercial production of Golden Rice?
Ans. Philippines

Ques 9. Where will Asia’s largest railway training model room be built?
Ans. Udaipur

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here