• Tue. Feb 27th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

08 January 2024 Current Affairs08 January 2024 Current Affairs

Current Affairs

08 January 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 08 January 2024 

Ques 1. Who has won the ‘Gold Medal’ in the 25 meter standard pistol event in the ISSF World Shooting Championship?
Ans.  Amanpreet Singh

Ques 2. Who has taken over as the President of Federation of Association in Indian Tourism and Hospitality?
Ans. Puneet Chhatwal

Ques 3. In which district of Uttar Pradesh did Union Minister of Education and Skill Development and Entrepreneurship Dharmendra Pradhan launch ‘PM Shri’ schools?
Ans. Lucknow

Ques 4. Gaddam Prasad has been elected the new Assembly Speaker of which state?
Ans. Telangana

Ques 5. Which senior officer will serve as Counselor (Economic) in the Indian Embassy in Beijing for a tenure of three years from the date of assumption of office?
Ans. Kalyan Ravela

Ques 6. ‘Christian Oliver’ has passed away, he belonged to which field?
Ans. Actor

Ques 7. Union Minister of Government of India Jitendra Singh has launched the Rural Diabetes Prevention and Control Campaign from which district of Uttar Pradesh?
Ans.  Varanasi

Ques 8. Which initiative was inaugurated by Lok Sabha Speaker Om Birla for women representatives of Panchayati Raj institutions and urban local bodies in New Delhi?
Ans. From Panchayat to Parliament

Ques 9. Which city has topped Jari Mercer’s 2023 Quality of Life Index?
Ans. Hyderabad

Ques 10. According to the advance estimates of the National Statistical Office (NSO), what is the estimated growth rate of the Indian economy for the financial year 2023-24?
Ans. 7.3 percent

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *