• Thu. Feb 29th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

08 February 2024 Current Affairs08 February 2024 Current Affairs

Current Affairs

08 February 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 08 February 2024 

Ques 1. When is ‘World Cancer Day 2024’ celebrated?
Ans. 04 February

Ques 2. Who has taken over as ‘Vice Chief of Army Staff’?
Ans. Upendra Dwivedi

Ques 3. Which company has earned the Best Green Bond-Corporate Award 2024?
Ans. REC LTD

Ques 4. Where will the 37th ‘Surajkund Crafts Mela’ be organised?
Ans. Faridabad

Ques 5. R.C.V. Who has been made the Director General of P. Noronha Academy of Administration and Management, Bhopal?
Ans. Vinod Kumar

Ques 6. Which country has approved the sale of 31 Predator drones to India?
Ans. America

Ques 7. Where has India’s biggest theater festival ‘Bharat Rang Mahotsav’ started?
Ans. Kutch

Ques 8. Who received the Shankara Smriti Award in Kerala for his dedication to spirituality and service?
Ans. Ishwari Prasad Namboodiri

Ques 9. In which state has self-balancing electric scooter been launched under smart policing?
Ans. Uttarakhand

Ques 10. Lieutenant General Upendra Dwivedi of which district of Madhya Pradesh has been made the Vice Chief of Army Staff (Deputy Chief) of the Indian Army?
Ans. Rewa

Ques 11. Who has released the book ‘9 Incredible Years Haryana Government’?
Ans. Jagdeep Dhankar

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *