06 November 2021 Current Affairs

0
122
06 November 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

06 November 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 06 November 2021 

Ques 1. Which nation has approved Merck’s anti-viral pill, believed to be useful in the cure of corona infection?
Ans. Britain

Ques 2. Which company has announced the closure of its business from China due to the increasingly challenging business and legal environment?
Ans. yahoo inc

Ques 3. Which ministry and Flipkart have signed MoU to empower local businesses?
Ans. Ministry of Rural Development

Ques 4. The Cook Strait separating the North and South islands of which country has been in the news?
Ans. New Zealand

Ques 5. Which state government has launched two new schemes?
Ans. Government of Karnataka

Ques 6. India and which country has launched an international network of solar power grids?
Ans. UK

Ques 7. Damon Galgut has won the Booker Prize 2021 for which of his novels?
Ans. du promise

Ques 8. Who has been appointed by the BCCI as the head coach of the Indian cricket men’s team?
Ans. Rahul Dravid

Ques 9. Which Indian has been elected as Ambassador to Estonia?
Ans. Ajnish Kumar

Ques 10. Who has inaugurated the supercomputing facility?
Ans. Jitendra Singh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today,  current affairs gk today, current affairs daily, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here