07 May 2022 Current Affairs

0
52
07 May 2022 Current Affairs
07 May 2022 Current Affairs

Current Affairs

07 May 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 07 May 2022 

Ques 1. India’s first Flow Chemistry Technology Hub (FCT Hub) has been set up in which city?
Ans. Hyderabad

Ques 2. The government of which state has started “Mukhyamantri Mitan Yojana” to provide government services to the people sitting at home?
Ans. Chhattisgarh

Ques 3. Who has inaugurated the ‘SemiconIndia Conference 2022’?
Ans. Narendra Modi

Ques 4. Where did the Indian (CGC) Coast Guard commission its second Air Squadron ‘845 Squadron (CG)’?
Ans. Kochi

Ques 5. Who has won the title of “World Snooker Championship – 2022”?
Ans. Ronnie O’Sullivan

Ques 6. Which has become the first district in India to cover 100% of the households under the Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana?
Ans. samba

Ques 7. India’s first (TriHOb)’ ‘Tribal Health Observatory has been announced by which state/UT?
Ans. Odisha

Ques 8. The name of the “Mian Ka Bada” railway station belonging to which state has been changed to “Mahesh Nagar Halt”?
Ans. Rajasthan

Ques 9. When is ‘World Tuna Day’ celebrated?
Ans. 02 May

Ques 10. By which year the United Nations has launched the Clean Energy Action Plan for All?
Ans. 2030

Ques 11. Who has been appointed as Secretary in the Ministry of Electronics and Information Technology by the Union Government?
Ans. Alkesh Kumar Sharma

Ques 12. Which Nation Landscape Garden ‘Citio Burle Marx’ has received the status of UNESCO World Heritage Site?
Ans. Brazil

Ques 13. Which player of Madhya Pradesh State Badminton Academy won the gold medal in Deaf Olympics?
Ans. gauranshi Sharma

Ques 14. Who has inaugurated the 2nd Khelo Masters Games at Thyaga Raj Stadium in Delhi?
Ans. Anurag Thakur

Ques 15. Which two countries signed a preferential trade agreement?
Ans. Ukraine, UK

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here