07 January 2022 Current Affairs

0
164
07 January 2022 Current Affairs
07 January 2022 Current Affairs

Current Affairs

07 January 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 07 January 2022 

Ques 1. Recently who has taken over as the new Director-General of the National Mission for Clean Ganga?
Ans. G Ashok Kumar

Ques 2. Where is the traditional New Year Losar Festival celebrated?
Ans. Ladakh

Ques 3. Recently who has been appointed as the new Executive Director of Reserve Bank of India.
Ans. Ajay Kumar Chaudhary and Deepak Kumar

Ques 4. Padma Shri awardee Sindhutai Sapkal has passed away, who was she?
Ans. Social worker

Ques 5. Recently Google has acquired Israeli cyber security startup Simplify for how many million dollars?
Ans. 500 million dollars

Ques 6. Who has become the first woman of Indian origin to travel solo to the South Pole?
Ans. Harpreet Chandi

Ques 7. Who has recently become the President of the US India Business Council?
Ans. Atul Keshap

Ques 8. Who has become the first woman to lead a nuclear carrier in the US Navy?
Ans. Amy Barnsmidt

Ques 9. Recently who has become the first paperless court of India?
Ans. Kerala High Court.

Ques 10. Ganjam district of which state has now been declared child marriage free?
Ans. Odisha

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs adda 247, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here