06 January 2022 Current Affairs

0
145
06 January 2022 Current Affairs
06 January 2022 Current Affairs

Current Affairs

06 January 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 06 January 2022 

Ques 1. When is World Braille Day celebrated?
Ans. 04 January

Ques 2. Recently who has launched NEET 3.0?
Ans. Education Minister Dharmendra Pradhan

Ques 3. Which country has discovered the new variant IHU of Covid 19?
Ans. France

Ques 4. Who has recently won the Ramnath Goenka Award for Photo Journalism?
Ans. Zeeshan-e-Latif

Ques 5. Which then Vice-Admiral of the Navy involved in the 1971 war has died at the age of 100?
Ans. S H Sharma

Ques 6. Recently who has launched India’s first auto ETF?
Ans. Nippon India MF

Ques 7. Who has taken over the chairmanship of G7 to host the summit this year?
Ans. Germany

Ques 8. Recently who has launched India’s first cryptocurrency index – IC15.
Ans. Cryptowire

Ques 9. India has invited how many nations to participate in the multinational naval exercise MILAN?
Ans. 46

Ques 10. Recently who is the first child marriage-free district of Odisha state?
Ans. Ganjam District

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here