07 April 2022 Current Affairs

0
56
07 April 2022 Current Affairs
07 April 2022 Current Affairs

Current Affairs

07 April 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam. C

Current Affairs 07 April 2022 

Ques 1. CASHe has announced the appointment of whom to its board of directors?
Ans. Naresh Kariya

Ques 2. Who has started the Flipkart Foundation for the development of rural areas and women?
Ans. Flipkart

Ques 3. Who is currently the Prime Minister of Hungary?
Ans. Victor Orban

Ques 4. When is ‘International Drug Testing Day’ observed?
Ans. March 31

Ques 5. Bharatiya Janata Party (BJP Foundation Day) celebrates Foundation Day on which the following day?
Ans. 6 April

Ques 6. International Day of Conscience is celebrated on which of the following days?
Ans. April 5

Ques 7. Who will launch the much-awaited super app New?
Ans. Tata Group

Ques 8. Viktor Orban has been re-elected as the Prime Minister of which country for the fourth time?
Ans. Hungary

Ques 9. A plan has been started to set up hobby hubs in government schools.
Ans. Delhi

Ques 10. The Union Government has extended the deadline for disbursement of loans under various schemes for ethanol projects?
Ans. 30 September 2022

Ques 11. Which state has inaugurated 13 new districts?
Ans. Andhra Pradesh

Ques 12. Who has been named by ‘Microland’ as its Chief Information Officer?
Ans. Gopal Sharma

Ques 13. India has recently contributed how many million dollars to UN Women?
Ans. 5 million dollars

Ques 14. Who has announced the launch of Prakriti Green First?
Ans. Environment Minister Bhupendra Yadav

Ques 15. Which ministry has recently launched the website “Temple 360”?
Ans. Ministry of Culture

Ques 16. Who has been appointed as the new Foreign Secretary by the Government of India?
Ans. Vinay Mohan

Ques 17. Which state government has launched the Vinay Samarsya initiative?
Ans. Karnataka

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, CA, current affairs 2020 in Hindi pdf

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here