• Sat. Apr 13th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

06 March 2024 Current Affairs06 March 2024 Current Affairs

Current Affairs

06 March 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 06 March 2024 

Ques 1. Where was the 21 feet statue of Maharana Pratap installed?
Ans. Begum Market, Hyderabad

Ques 2. Which has become the first Spanish speaking country to recognize India’s pharma standards?
Ans. Nicaragua

Ques 3. Who was appointed as the Chairperson of Lokpal in India?
Ans. Justice A. M. Khanvilkar

Ques 4. Which dance has been presented by the folk artists during the visit of President Draupadi Murmu to Beneshwar Dham?
Ans. Dangri dance

Ques 5. On which day is the Indian Navy set to commission its first squadron of MH-60R Seahawk helicopters equipped with advanced capabilities?
Ans. 6 March 2024

Ques 6. Which state’s famous ‘Chandi Tarkashi’ has got GI tag status?
Ans. Odisha

Ques 7. Who has written the book ‘Basic Structure and Republic’?
Ans. P.S. Sridharan Pillai

Ques 8. Which exercise, the largest ever, will be conducted by the Indian Army and Air Services at the Pokhran Field Firing Range on March 12, 2024?
Ans. Bharat Shakti

Ques 9. Who is the first player from Rajasthan who has been made the President of Paralympic Committee by the Central Government?
Ans. Devendra Jhajharia

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *