• Thu. Feb 29th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

06 January 2024 Current Affairs06 January 2024 Current Affairs

Current Affairs

06 January 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 06 January 2024 

Ques 1. ‘Success Masra’ has been selected as the new Prime Minister of which country?
Ans. Chad

Ques 2. Which technology will be used to prepare “Green Cover Index” for National Highways in India?
Ans. Satellite Imagery

Ques 3. In which district has the Uttar Pradesh government decided to build ‘Ramayana Park’?
Ans. Lucknow

Ques 4. Which has become the first Union Territory to implement ‘PM Vishwakarma Scheme’?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 5. Which state government has increased the social security pension from Rs 2,750 to Rs 3,000?
Ans. Andhra Pradesh

Ques 6. Which country experienced more than 90 earthquakes causing widespread damage on January 1, 2024, with a maximum magnitude of 7.6?
Ans. Japan

Ques 7. On which day is World Braille Day celebrated every year on the birthday of Louis Braille?
Ans. 4 January

Ques 8. What is the sum insured under Ayushman Bharat Scheme?
Ans. 5 lakhs

Ques 9. Who received the Sangeet Kalanidhi Award 2023?
Ans. Bombay Jayshree

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *