• Thu. Feb 29th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

05 October 2023 Current Affairs05 October 2023 Current Affairs

Current Affairs

05 October 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 05 October 2023 

Ques 1. Khadi and Village Industries Commission has inaugurated a new outlet of Khadi India in which institute?
Ans. IIT Delhi

Ques 2. ‘Mohammed Moizzu’ has won the presidential election of which country?
Ans. Maldives

Ques 3. With whom has India launched a joint capacity building initiative?
Ans. United Nations

Ques 4. Which group has converted Churchill’s War Office into a luxury hotel?
Ans. Hinduja Group

Ques 5. Which pair won the gold medal in tennis mixed doubles at the Asian Games 2022?
Ans. Rohan Bopanna and Rutuja Bhosle

Ques 6. In which state is India’s first ‘Water University’ going to open?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 7. Which country has won the SAFF Men’s Under-19 Championship?
Ans. India

Ques 8. Who will launch app-based ‘invoice financing’ loan platform?
Ans. SIDBI

Ques 9. Who won the gold medal in the men’s 3000 meter steeplechase at the Asian Games 2022?
Ans. Avinash Sable

Ques 10. Which state has achieved 100% ODF Plus coverage?
Ans. Uttar Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 25 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *