05 May 2023 Current Affairs

0
122
05 May 2023 Current Affairs
05 May 2023 Current Affairs

Current Affairs

05 May 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 05 May 2023

Ques 1. Where was Zero Shadow Day observed?
Ans. Bangalore

Ques 2. India held Foreign Office Consultations with which country in May 2023?
Ans. kuwait

Ques 3. How much fine has the NGT imposed on the state government for pollution of Jaipur’s lifeline ‘Dravyavati River’?
Ans. 100 crores

Ques 4. The Supreme Court of India has abolished the 6-month waiting period for divorce under which Article of the Constitution?
Ans. Article 142

Ques 5. When is the ‘International Representative Day’ celebrated?
Ans. 25 April

Ques 6. Which has become the number 1 Test team in the ICC Men’s Test Team Rankings?
Ans. India

Ques 7. Manamadurai pottery of which state has got GI tag Gur has got GI tag?
Ans. Tamil Nadu

Ques 8. India’s Bharti Airtel has signed binding term sheet for merger with which country’s bank?
Ans. sri lanka

Ques 9. Who is the architect of country’s tallest 24 storey IPD Tower?
Ans. Anoop Barataria

Ques 10. Which country’s High Commission in India has announced government assistance for a project “Back to Roots” in Kargil?
Ans. Australia

Ques 11. Who has been awarded Honorary MBE by King Charles-III?
Ans. Dr. MN Nandkumar

Ques 12. After Bihar, in which state backward class survey has started?
Ans. Odisha.

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here