05 May 2022 Current Affairs

0
173
05 May 2022 Current Affairs
05 May 2022 Current Affairs

Current Affairs

05 May 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 05 May 2022 

Ques 1. Which country has extended a line of credit of $ 200 million with India for fuel?
Ans. Sri Lanka

Ques 2. Which union ministry is associated with the pilot phase of Open Network for Digital Commerce (ONDC)?
Ans. Ministry of commerce and industry

Ques 3. Which has become the first Town to install a vacuum-based sewer system?
Ans. Agra

Ques 4. In which town of Uttar Pradesh was India’s first ‘Amrit Sarovar’ has been established?
Ans. Rampur

Ques 5. Kishore Kumar Das which country has won the UK’s Commonwealth Points of Light Award?
Ans. Bangladesh

Ques 6. Adani Wilmar, a part of the Adani Group, has recently bought which business from the Swiss company McCormick?
Ans. Kohinoor Brand Rice

Ques 7. Which woman passed away who received the title of ‘Queen of Knight’?
Ans. Regine Silberberg

Read Also: 04 May 2022 Current Affairs

Ques 8. Former Chief Minister of which state J. D. Rimbai has passed away?
Ans. Meghalaya

Ques 9. Where were the Panchkalyanak Pratishtha Mahotsav and Vishwa Shanti Mahayagya recently inaugurated?
Ans. Martyr Memorial in Jabalpur in Golbazar

Ques 10. When is ‘World Veterinary Day observed?
Ans. 30 April

Ques 11. The Virtual Pension Adalat will be organized on which state’s North Western Railway?
Ans. Rajasthan

Ques 12. Which Nation has included India in its annual priority watch list?
Ans. America

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, C current affairs latest, Current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, CA, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here