05 March 2022 Current Affairs

0
174
05 March 2022 Current Affairs
05 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

05 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 05 March 2022 

Ques 1. In which valley Himachal Pradesh will get its first Biodiversity Park at a cost of ₹ 1 crore?
Ans. Beulah Valley

Ques 2. Which kingdom government has declared the entire state as a disturbed area?
Ans. Assam

Ques 3. Dr. Jitendra Singh has launched International Monsoon Project Office in which IITM?
Ans. IITM Pune

Ques 4. Who has been re-elected as the President of the International Olympic Committee (IOC)?
Ans. Emma Terho

Ques 5. Where will the Indian Air Force conduct the ‘Vayushakti Exercise’?
Ans. Rajasthan

Ques 6. ‘Roorkee Water Conclave’ has been organized by IIT Roorkee in association with which institute?
Ans. National Institute of Hydrology

Ques 7. Who has topped in terms of the number of billionaires population globally?
Ans. USA

Ques 8. According to the official figures of the government, what is the number of children affected by Kovid in India?
Ans. 1.54 lakh

Ques 9. Who among the following has won the Mexican Open held in Acapulco, Mexico?
Ans. Rafael Nadal

Ques 10. Which state government has constituted a panel to restore the old pension scheme?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 11. With whom has Mahindra partnered for digital transformation?
Ans. Google Cloud

Ques 12. Who has recently inaugurated a newly developed “Arogya Vanam” at the Presidential Estate in New Delhi?
Ans. Ram Nath Kovind

Ques 13. Where has the third edition of NIC Tech Conclave been inaugurated?
Ans. New Delhi

Ques 14. Which day is celebrated across the world on 4th March?
Ans. world obesity day

Ques 15. Who has become the new Commanding-in-Chief of the Western Command of the Indian Air Force?
Ans. Mr. Kumar Prabhakarna

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here