• Wed. Feb 28th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

04 September 2023 Current Affairs04 September 2023 Current Affairs

Current Affairs

04 September 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 04 September 2023 

Ques 1. When is National Sports Day celebrated?
Ans. 29 August

Ques 2. Which day will be included in the warship ‘Mahendragiri’ in the Indian Navy fleet?
Ans. 1 September

Ques 3. Who has been appointed as the Secretary of the Ministry of Mines?
Ans. VL Kanta Rao

Ques 4. Therman Shanmigratna has won the election of the President of which country?
Ans. Singapore

Ques 5. Where is the first case of living parasit worm found in the world?
Ans. Australia

Ques 6. According to the report of SBI, how long will India become the third largest economy in the world? ,
Ans. 2027

Ques 7. Which state government has tied up with the Professional Union Football League of Germany
Ans. Maharashtra

Ques 8. The ‘Gujarat’ state government has recently increased OBC reservation from what percentage?
Ans. 27%

Ques 9. What is the name of the world’s most advanced Arabic big language model released recently released by Picinoption, a unit file of the Arabic Arabic AB of Abu Dhabi AI company G42?
Ans. jayas

Ques 10. Who has taken over as Secretary of Ministry of Mines Ministry?
Ans. VL Kantha

Ques 11. Which state government has tied up with the Professional Union Football League of Germany
Ans. Maharashtra

Ques 12. Where will the first long distance revolver be launched? ,
Ans. India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 02 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *