03 September 2023 Current Affairs

0
103
03 September 2023 Current Affairs
03 September 2023 Current Affairs

Current Affairs

03 September 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 03 September 2023 

Ques 1. Which country will host the first edition of ‘Global India AI 2023’?
Ans. India

Ques 2. Which state’s Tirupattur district has achieved a unique world record?
Ans. Tamil Nadu

Ques 3. Who has become the first Indian woman to win the International Emmy Award?
Ans. Ekta Kapoor

Ques 4. Who has become the first woman chairperson of ‘Railway Board’?
Ans. Jaya Verma Sinha

Ques 5. Which US state has declared the month of October as ‘Hindu Heritage Month’?
Ans. georgia

Ques 6. Which country’s all-rounder Waniidu Hasaranga has retired from Test cricket?
Ans. Sri Lanka

Ques 7. In which country the annual ‘Kandy Esla Perahara’ is being celebrated at the Sacred Tooth Relic Temple in Kandy?
Ans. Sri Lanka

Ques 8. Where has the ‘G20 Forest Health Workshop’ been inaugurated?
Ans. Bengaluru

Ques 9. Where has the statue of the first Finance Minister of independent India been unveiled?
Ans. Coimbatore

Ques 10. Who won BCCI media rights to become a major player in cricket broadcasting?
Ans. Viacom 18

Ques 11. The Prime Minister of which country has launched the Universal Pension Scheme?
Ans. bangladesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 31 August 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here