• Thu. Feb 29th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

04 January 2024 Current Affairs04 January 2024 Current Affairs

Current Affairs

04 January 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 04 January 2024

Ques 1. Which country’s ‘Queen Margrethe II’ has announced to abdicate her throne?
Ans. Denmark

Ques 2. Who has laid the foundation stone of the new office building of NCDFI in Gandhinagar?
Ans. Amit Shah

Ques 3. Which state has stood first in agricultural marketing reforms?
Ans. Andhra Pradesh

Ques 4. What is the full form of NTPS which has been recently launched by MoEFCC Minister Shri Bhupendra Yadav?
Ans. National Transit Pass System

Ques 5. Where will the joint military exercise ‘Desert Cyclone 2024’ between India and UAE be held?
Ans. Rajasthan

Ques 6. Raman Singh has been elected as the speaker of which state assembly?
Ans. Chhattisgarh

Ques 7. Where has Union Home Minister Amit Shah laid the foundation stone of the new office building of ‘National Cooperative Dairy Federation Office’ (NCDFI)?
Ans. Gandhinagar

Ques 8. India’s first all-girl Sainik School has been opened by the Central Government in which city of Uttar Pradesh?
Ans. Vrindavan

Ques 9. Which state government has launched the new ‘Arogyashree Scheme’?
Ans. Andhra Pradesh

Ques 10. What is the current global rank of India in steel production?
Ans. 2

Ques 11. Who has been appointed as the Chairman of the 16th Finance Commission in January 2024?
Ans. Dr. Arvind Pangariya

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *