03 November 2021 Current Affairs

0
220
03 November 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

03 November 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 03 November 2021 

Question 1. Which state has topped the Public Affairs Index 2021?
Answer.  Kerala

Question 2. Union Education Minister Dharmendra Pradhan has recently launched the “Sangam App” to help in learning commonly spoken sentences in how many languages?
Answer. 22 languages

Question 3. IRCTC has partnered with whom to reduce fraud in Railways?
Answer. True Collar

Question 4. The Government of India and the World Bank have signed a $40 million MoU to improve health in which state?
Answer. Meghalaya

Question 5. Recently Puneet Rajkumar has passed away, who was he?
Answer. actor

Question 6. Which of the under-mentioned Shipbuilders Limited has delivered the first ship of “Project 15B Class Destroyer Visakhapatnam” to the Indian Navy?
Answer. Mazagon Dock Shipbuilders Limited

Question 7. Who has been appointed to the board of judges of the prestigious Smithsonian National Museum of Asian Art?
Answer. Isha Ambani

Question 8. Which of these missions has recently been included in the Guinness Book of World Records?
Answer. National Mission for Clean Ganga

Question 9. By which year India has set a target of net-zero carbon emissions?
Answer. 2070

Question 10. Alan Davidson has passed away recently, he was an all-rounder cricketer from which country?
Answer. Australia

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here