01 November 2021 Current Affairs

0
61
01 November 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

01 November 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 01 November 2021 

Question 1. In which town the 30th edition of “Hunar Haat” has been inaugurated?
Answer – Dehradun

Question 2. Which nation launched its first manned ocean mission “Samudrayaan”?
North India

Question 3. Which ministry is convening the “Deep Dive Online Training Program”?
Answer – Information Technology and Ministry of Electronics

Question 4. Which organization has released the report titled “kingdom of the Climate in Asia”?
Answer – World Meteorological Organization

Question 5. Which edition of “National Formulary of India” has been launched by the Family Welfare Mansukh Mandaviya and Union Minister of Health?
Answer – Sixth

Question 6. According to the annual report released by NCRB, which kingdom of India has ranked first in terms of suicide?
Answer – Maharashtra

Question 7. In which kingdom of India, famous actor Yusuf Hussain has passed away?
Answer – Punjab

Question 8. DRDO and which Indian Army has successfully test-fired India’s first indigenous long-range bomb?
Answer – Indian Air Force

Question 9. In which kingdom the President of India Ram Nath Kovind has inaugurated a housing plan for the economically weaker sections?
Answer – Gujarat

Question 10. Which day goes all over India on 31st October?
Answer – National Unity Day

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here