03 January 2024 Current Affairs

0
42
03 January 2024 Current Affairs
03 January 2024 Current Affairs

Current Affairs

03 January 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 03 January 2024 

Ques 1. Which state government has reduced the old age pension age for tribals and Dalits to 50 years?
Ans. Jharkhand

Ques 2. Who presented the Best Brand of 2023 award to Kohinoor Group?
Ans. Shri R. Gopalakrishnan

Ques 3. Which organization of India has created structural analysis software ‘FEAST’ for Indian academia and industries?
Ans. ISRO

Ques 4. According to the DigiDhan dashboard of the Central Government, what is the position of Uttar Pradesh in the country in digital transactions?
Ans. fourth

Ques 5. ‘Justice Arun Bhansali’ has become the Chief Justice of which High Court?
Ans. Allahabad High Court

Ques 6. What is the proposed brand name under which the government plans to sell FCI rice to combat inflation?
Ans. India

Ques 7. Who has been appointed as the first woman General Manager of North Eastern Railway?
Ans. Soumya Mathur

Ques 8. Which state government has launched the new ‘Arogyashree Scheme’?
Ans. Andhra Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here