03 December 2021 Current Affairs

0
161
03 December 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

03 December 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 03 December 2021 

Ques 1. Skyroute Aerospace has test-fired India’s initial privately-built cryogenic rocket engine of which name?
Ans. Dhawan -1

Ques 2. According to the Economist Intelligence of London, which city ranks first in the list of the most expensive cities in the world?
Ans. Tel Aviv

Ques 3. Parag Agarwal of Indian origin has been made CEO of which company?
Ans. double

Ques 4. Minister of State for Personnel who has launched “unique” face recognition technology for pensioners?
Ans. Jitendra Singh

Ques 5. Which town in Meghalaya has organized the famous Cherry Blossom Festival?
Ans. Shillong

Ques 6. Which state government has released Rs.686 crore for Vidya Deevena Yojana?
Ans. Andhra Pradesh Government

Ques 7. When is International Day for the Abolition of Slavery and International Computer Literacy Day celebrated?
Ans. 2 December

Ques 8. International Telecommunication Union and which department has been launched India-ITU Joint Cyberdrill 2021?
Ans. Department of Telecommunications

Ques 9. When is the National Pollution Control Day celebrated in India?
Ans. 2 December

Ques 10. Surveillance capabilities of the Indian Army have received advanced Heron drones from which country under the Emergency Procurement Section?
Ans. Israel

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in hindi, current affairs hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs hindi today, current affairs today in hindi, current affairs 2020 in hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for upsc, current affairs upsc

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here