03 April 2024 Current Affairs

0
45
03 April 2024 Current Affairs
03 April 2024 Current Affairs

Current Affairs

03 April 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 03 April 2024 

Ques 1. Where has the famous ‘Sanjhi Craft’ got the GI tag status?
Ans. Mathura

Ques 2. Which type of aircraft was supplied by Hindustan Aeronautics Limited (HAL) to the Guyana Defense Force in April 2024?
Ans. Dornier 228

Ques 3. Odisha Day or Utkal Day is celebrated every year on 1 April. In which year was Odisha formed?
Ans. 1936

Ques 4. Who has chaired the second G20 Employment Working Group meeting?
Ans. Brazil

Ques 5. Where has Rajasthan’s first hydro power project been started?
Ans. Shahpur Baran

Ques 6. Who has won the men’s doubles title in Miami Open?
Ans. Rohan Bopanna – Matthew Ebden

Ques 7. What is the name of the disputed island located in the Palk Strait between India and Sri Lanka?
Ans. Katchatheevu Island

Ques 8. On which bank has the Income Tax Department imposed a fine of Rs 564.44 crore?
Ans. Bank of India

Ques 9. Which country’s largest air military exercise is being conducted by the Indian Air Service at Pokhran Field Firing Range from April 1 to 10, 2024?
Ans. Gagan Shakti

Ques 10. Which state of India has recently been granted the Geographical Indication (GI) tag for traditional crafts including Bihu Dhol, Jaapi and Sarthebari bell metal crafts?
Ans. Assam

Ques 11. Where has the spring festival Sigmotsav been celebrated?
Ans. Goa

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here