02 October 2021 Current Affairs

0
112
02 October 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

02 October 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 02 October 2021

Ques 1. Which footballer of England’s world-winning team has departed away at the age of 83?
Ans. roger hunt

Ques 2. Najla Bowden Romdhane is the first lady of which country?
Has become prime minister?
Ans. vunisia

Ques 3. Former Foreign Minister Fumio Kishida has been elected as the new Prime Minister of which country?
Ans. Japan

Ques 4. Which country has successfully test-fired a newly developed hypersonic missile named Haasong-8 from the east coast?
Ans. North Korea

Ques 5. India and which country have signed MoU for cooperation in health and biomedical sciences?
Ans. America

Ques 6. Name the Union Minister of Commerce and Industry, who has launched the “Ease of Logistics Portal”?
Ans. Piyush Goyal

Ques 7. Amazon company has launched the global computer science education program “Amazon Future Engineer Program” in which country?
Ans. India

Ques 8. Which environmental organization has been announced the Right Livelihood Award 2021?
Ans. Delhi Based Environment Organization

Ques 9. Who has approved the purchase of military equipment worth Rs 13,165 crore?
Ans. Ministry of Defence

Ques 10. Which day is celebrated all over the world on October 10.1?
Ans. international old age day

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here