01 October 2021 Current Affairs

0
129
01 October 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

01 October 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 01 October 2021 

Ques 1. Union Minister (UNM) Piyush Goyal has announced to set up “Weaver Services and Design Resource Center” in which state?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 2. In which state HAL has tied up with Alliance Air for the deployment of civil DO-228 aircraft?
Ans. Arunachal Pradesh

Ques 3. Which ministry has launched India’s first all-India helpline “Elder Line” for senior citizens?
Ans. Ministry of Social Justice and Empowerment

Ques 4. Who has released the hospital-based cancer registry report providing data on cancer cases in India?
Ans. Indian council of medical research

Ques 5. Which day is celebrated all over the world on 30th September?
Ans. international translation day

Ques 6. Name the Central Electricity, which has approved the formation of an empowered “Disputes Redressal Mechanism”.
Ans. R K Singh

Ques 7. In which city Yogi Adityanath has launched the “Nirbhaya-Ek Pahal” program under Mission Shakti-Phase 3?
Ans. Lucknow

Ques 8. The Central Government has announced the division of 41 factories of the Ordnance Factory Board into how many new corporate units?
Ans. Seven

Ques 9. Which space agency has launched the powerful satellite Landsat 9?
Ans. NASA

Ques 10. Which state’s forest department has inaugurated the state’s first palmetum?
Ans. Uttarakhand

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here