02 March 2022 Current Affairs

0
200
02 March 2022 Current Affairs
02 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

02 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam. CA

Current Affairs 02 March 2022 

Ques 1. When has National Science Day been celebrated recently?
Ans. 28 February

Ques 2. What percentage of foreign investment has been approved by the Union Cabinet in LIC’s IPO?
Ans. 20%

Ques 3. Which ministry has recently launched the “Language Certificate Selfie” campaign with an aim to promote multilingualism?
Ans. Ministry of Education

Ques 4. Recently the first solar power plant of Indian Railways has been launched in Bina for Indian Railways in which state?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 5. Madhabi Puri Buch has been appointed as the new chairman of which ministry in place of Ajay Tyagi?
Ans. SEBI

Ques 6. Which High Court has recently directed the state government to form a panel for wetlands?
Ans. Tripura High Court

Ques 7. Which day is celebrated whole over the world on 1st March?
Ans. world civil defense day

Ques 8. Which kingdom government has announced a budget of Rs 10 crore to promote camel rearing?
Ans. Rajasthan

Ques 9. Which of the following nation has become the first country in the world to authorize the use of the plant-based COVID-19 vaccine?
Ans. Canada

Ques 10. Which is the headquarters of the (IAEA) International Atomic Energy Agency?
Ans. Vienna

Ques 1. India withdrew from which of these multilateral exercises in 2022 amid a growing crisis in Ukraine?
Ans. cobra warrior

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here