01 March 2022 Current Affairs

0
1840
01 March 2022 Current Affairs
01 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

01 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 01 March 2022 

Ques 1. Shri Narayan Rane has recently announced the establishment of MSME Technology Center in Sindhudurg of which kingdom?
Ans. Maharashtra

Ques 2. Who won the gold medal in Moscow Wushu Stars Championship?
Ans. Saadia Tariq

Ques 3. Standard Chartered has tied up with whom to launch the platform for the payments platform of the airline industry?
Ans. International Air Transport Association

Ques 4. Who won the gold medal for India in Strandja Memorial Boxing?
Ans. Nikhat Zareen

Ques 5. At which place did the Bangladesh-India Cultural Meet conclude?
Ans. Monarchy

Ques 6. Which of the following ministry has recently issued a notification to amend Rule 93 of the Central Motor Vehicles Rules 1989?
Ans. Ministry of Road Transport and Highways

Ques 7. ‘Meri Policy, Mere Haath’ initiative was launched by?
Ans. Narendra Singh Tamari

Ques 8. The Union Cabinet has recently approved the implementation of which ministry’s Ayushman Bharat Digital Mission for five years with a budget of Rs 1,600 crore?
Ans. Ministry of Health and Family Welfare

Ques 9. Rare Disease Day is observed on which day?
Ans. February 28

Ques 10.  Exercise Dharma Guardian 2022 is India’s military training exercise with which country?
Ans. Japan

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here