02 February 2024 Current Affairs

0
28
02 February 2024 Current Affairs
02 February 2024 Current Affairs

Current Affairs

02 February 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 02 February 2024

Ques 1. Who was named ICC T20I Player of the Year 2023?
Ans. Surya Kumar Yadav

Ques 2. Who has made the world record of ‘Fastest Triple Century’?
Ans. Tanmay Agarwal

Ques 3. Which country’s mission Moon Sniper has landed on the moon?
Ans. Japan

Ques 4. Indian gas company GAIL has signed a 10-year ‘LNG agreement’ with which country?
Ans. United Arab Emirates

Ques 5. What is the targeted installed capacity of solar energy in Delhi by 2027 as per Delhi Solar Policy 2024?
Ans. 4500 MW

Ques 6. How many persons were awarded the Jeevan Raksha Padak Series Award by the Government of India in 2023?
Ans. 31

Ques 7. Who has been included in the Board of Directors of the Federal Reserve Bank? ,
Ans. Dr Rajeev Shah

Ques 8. Who released the status report of snow leopards in India?
Ans. Shri Bhupendra Yadav

Ques 9. With which country is the Indian Army organizing the joint military exercise ‘Sada Tanseeq’?
Ans. Saudi Arabia

Ques 10. Who has been appointed Director General in the Defense Ministry?
Ans. Sameer Kumar Sinha

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here