• Sun. Apr 21st, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

02 April 2024 Current Affairs02 April 2024 Current Affairs

Current Affairs

02 April 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 02 April 2024

Ques 1. In which state of India has the world’s first Om shaped temple been inaugurated?
Ans. Rajasthan

Ques 2. Which new toll collection system was announced by Union Transport Minister Nitin Gadkari in 2024?
Ans. satellite based

Ques 3. Indian Navy rescued which country’s ship ‘Al Qanbar’ under Operation Sankalp?
Ans. Iranian ship

Ques 4. Which has been declared as its national symbol in Kyrgyzstan?
Ans. Leopard

Ques 5. Who has been appointed Chief of Microsoft Windows?
Ans. Pawan Davuluri

Ques 6. Which Indian actor’s wax statue was unveiled at Madame Tussauds, Dubai in 2024?
Ans. Allu Arjun

Ques 7. When was ‘International Zero Waste Day’ celebrated?
Ans. 30 March

Ques 8. The recommendations of which commission led to the establishment of the Reserve Bank of India?
Ans. Hilton Young Commission

Ques 9. Where has the country’s first copper Bapu Tower been built?
Ans. Patna

Ques 10. ETS India signed an MoU with which organization to enhance the employability of India’s workforce?
Ans. CII

Ques 11. Which company decided to close tractor business?
Ans. Force Motors

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *