• Sun. Apr 21st, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

01 March 2024 Current Affairs01 March 2024 Current Affairs

Current Affairs

01 March 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 01 March 2024

Ques 1. Who has become the first woman ‘Chief Minister’ of Punjab province of Pakistan?
Ans. Maryam Nawaz

Ques 2. In which state has the Public Examinations (Prevention of Unfair Means) Bill, 2024 been passed?
Ans. Assam

Ques 3. Which state government has launched ‘Savera’ program for early detection of breast cancer?
Ans. Haryana

Ques 4. Union Defense Minister Rajnath Singh has launched the Integrated Waste Management Project in which district of Uttar Pradesh?
Ans. Lucknow

Ques 5. Where has ‘Adani Group’ launched South Asia’s largest ammunition and missile complex?
Ans. Kanpur

Ques 6. What is the name of the campaign launched by the government in higher educational institutions with the aim of encouraging young voters to vote?
Ans. ‘My first vote for the country’

Ques 7. With whom has Bihar government signed an agreement to promote the startup ecosystem?
Ans. SIDBI

Ques 8. Which district of Uttar Pradesh is known as ‘Energy Capital of India’?
Ans. Sonbhadra

Ques 9. Prime Minister Modi has laid the foundation stone of the first railway station of which state?
Ans. Sikkim

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *