01 February 2024 Current Affairs

0
41
01 February 2024 Current Affairs
01 February 2024 Current Affairs

Current Affairs

01 February 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 01 February 2024 

Ques 1. Center has extended the ban on SIMI under UAPA for how many more years?
Ans. 5 years

Ques 2. When is Indian Newspaper Day celebrated?
Ans. 29 January

Ques 3. At what level has Uttar Pradesh Chief Minister Yogi Adityanath proposed to establish ‘Khelo Uttar Pradesh Centre’ on the lines of Khelo India Center being established in every district by the Government of India?
Ans. Block level

Ques 4. In which state of North-East India has the foundation of the first ‘Yoga and Naturopathy Hospital’ been laid?
Ans. Assam

Ques 5. Where was the 1000 kW bifacial solar system project launched by Tata Power Renewable Energy Limited in January 2024?
Ans. West Bengal

Ques 6. In which state Samlei Temple Project has been inaugurated?
Ans. Odisha

Ques 7. Which state government has started ‘Road Safety Force’?
Ans. Punjab

Ques 8. Who was the first Asian to head a global bank?
Ans. Rana Talwar

Ques 9. Which country’s famous pop singer ‘Danny Lee’ has died at the age of 42?
Ans. Brazil

Ques 10. In which state will the first Naturopathy Research Institute of Northeast India be established?
Ans. Assam

Ques 11. Where will India’s first ‘Research IIT Satellite Campus’ be set up?
Ans. Ujjain

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here