01 December 2021 Current Affairs

0
89
01 December 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

01 December 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

 Current Affairs 01 December 2021

Ques 1. According to the Collins dictionary, which word has been chosen as the word of the year 2021?
Ans. NFT

Ques 2. Which drama film has won the ICFT-UNESCO Gandhi Medal at the 52nd edition of IFFI?
Ans. Lingui, The Sacred Bonds

Ques 3. Which former president of the State Bank of India will be appointed as an independent non-executive director on the board of Hero MotoCorp?
Ans. Rajnish Kumar

Ques 4. According to the Brandz India 2021 report released by which media company, Amazon has topped the technology rankings?
Ans. Kantar Group

Ques 5. Which state of India’s mountaineer Harshwanti Bisht has become the first woman president of the Mountaineering Foundation of India?
Ans.Uttarakhand

Ques 6. Which kingdom has passed the “Motor conveyance Taxation Bill 2021” to levy a green tax on vehicles?
Ans. Andra Pradesh

Ques 7. In which state Indian Railways is building the world’s tallest 1-kilometer long bridge?
Ans. Manipur

Ques 8. Ravichandran Ashwin has reached third place, leaving behind which player in terms of taking the most wickets in Test cricket from India?
Ans. Harbhajan Singh

Ques 9. Petr Fiala has been sworn in as the new Prime Minister of which country?
Ans. Republica Checa

Ques 10. Who has become the first Indian to be awarded the honorary title of Knight of Part Gulf in Italy?
Ans. Sohan Roy

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs adda 247, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here