Current Affairs 23 June 2023

0
116
Current Affairs 23 June 2023
Current Affairs 23 June 2023

Current Affairs

Current Affairs 23 June 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

23 June 2023 Current Affairs 

Ques 1. In which state ‘Jagannath Yatra’ has been started.
Ans. Odisha

Ques 2. According to a recent report, in which country more than 40% of girls get married before the age of 18?
Ans. Bangladesh

Ques 3. Which became the first Baltic country to legalize same-sex marriage?
Ans. Estonia

Ques 4. What was the theme of World Yoga Day 2023?
Ans. Yoga for Vasudhaiva Kutumbakam

Ques 5. Has the state decided to abolish the ‘anti-conversion law’?
Ans. By the State of Karnataka

Ques 6. Which state will host the country’s first MotoGP event in September?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 7. To which post has the Central Government appointed IPS officer of Rajasthan Cadre Neena Singh?
Ans. CISF, Director General (DG)

Ques 8. ‘Prime Minister Narendra Modi’ has gone on a foreign trip to which country?
Ans. America

Ques 9. Peteri Oppon has been elected as the Prime Minister of which country?
Ans. Finland

Ques 10. Which organization has launched a ‘Knowledge Sharing Platform’ for people active on the Internet?
Ans. National Highway Authority of North India

Ques 11. The names of the jails have been changed by the Chief Minister of UP Government?
Ans. Correctional Home

Ques 12. Which state has received the National Award for the best state in water conservation?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 13. How many rupees per day has been announced by the state government as transport voucher for the college girl students?
Ans. Rs 20

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here