Current Affairs 22 June 2023

0
112
Current Affairs 22 June 2023
Current Affairs 22 June 2023

Current Affairs

Current Affairs 22 June 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

22 June 2023 Current Affairs 

Ques 1. The 12th edition of the joint military exercise ‘Ex Ekuverin’ between India and which country’s national defense forces has begun?
Ans. Maldives

Ques 2. Where has the first ‘Panchayat Ranking’ been released?
Ans. Jammu & Kashmir

Ques 3. What is the theme of World Refugee Day in 2023?
Ans. Uttar Hope Away From Home

Ques 4. Where will the Directorate of Handicrafts and Handlooms be opened in the state?
Ans. Jodhpur

Ques 5. ‘IMD’ has issued red alert in many parts of which state?
Ans. Assam

Ques 6. Who has flagged off the ‘Agriculture SEZ Project’ of Gabon?
Ans. Dharmendra Pradhan

Ques 7. Which Telugu choreographer passed away on June 18, 2023?
Ans. Rakesh Master

Ques 8. To promote girl education, which sarpanch gifted 7 girl students to fly from Jaipur to Delhi at personal expense?
Ans. Anokhi Meena

Ques 9. Which state government has launched ‘Griha Jyoti Yojana’?
Ans. Karnataka

Ques 10. Which state has topped in terms of installed wind power capacity?
Ans. Gujarat

Ques 11. The UK has appointed ‘Jane Marriott’ as the first female envoy to which country?
Ans. Pakistan

Ques 12. Which actor of Rajasthani films has been honored by the State Department of Art, Literature and Archeology?
Ans. Raj Jangid

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here